Workshop “Bollenmand vullen”

Om een breder publiek kennis te laten maken met bloembollen, organiseren wij in november en december tot de kerstvakantie workshops “Bollenmand vullen”. Tijdens deze workshop wordt er onder begeleiding een bollenmand gevuld met ca. vijf lagen bloembollen naar eigen keuze.

U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst uitleg over de kwekerij en bloembollen in het algemeen. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de verzorging van de bollenmand. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Allereerst wordt de mand gevuld met potgrond en daarna komen de verschillende soorten bloembollen. Deze bloembollen worden laag voor laag geplant. Dit wordt ook wel etagebeplanting genoemd.

Alle bakken met bloembollen zijn duidelijk genummerd, zodat u weet in welke laag ze geplant moeten worden en hoeveel stuks u nodig heeft. Tevens zijn ze voorzien van goede beschrijvingen en foto’s, zodat u weet hoe de bloemen er in het voorjaar uitzien. Bovenop de bloembollen komen nog vijf winterharde viooltjes, zodat de bollenmand ook nu al leuk is om naar te kijken! Het duurt immers nog tot eind februari voordat de bollenmand gaat bloeien. Tussendoor krijgt u tips en aanwijzigen.

Vanaf eind februari tot half mei kunt u genieten van alle mogelijke kleuren die dan tot volle bloei komen. U zult versteld staan!

Kosten: Kiest u voor een kunststof bollenmand, dan kost een workshop € 37,50. Kiest u voor een rieten bollenmand, dan kost een workshop € 45,00. Dit is inclusief bollenmand, ca. 130 bloembollen, teeltaarde, vijf winterharde viooltjes, koffie of thee en advies en begeleiding. Wanneer u de workshop “Bollenmand vullen” al eens gevolgd heeft en u uw gebruikte mand weer wilt komen vullen, krijgt u € 2,50 korting.

Workshopdagen: In de maanden november en december tot de kerstvakantie worden de workshops “Bollenmand vullen” georganiseerd op de woensdag-, donderdag- en zaterdagochtend, aanvang 09.30 uur. ’s Avonds zullen er in bovengenoemde periode ook enkele avonden zijn (aanvang 19.30 uur) waarop de workshop wordt georganiseerd. Neemt u contact met ons op voor de exacte data. Een workshop duurt twee uur.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor de workshop “Bollenmand vullen” via ons mailadres vofvanoostwaard@xs4all.nl. U ontvangt altijd een bevestiging van uw deelname per mail terug.

Kant-en-klare bollenmanden: Wanneer u niet mee wilt doen aan onze workshop maar wel wilt genieten van een fleurige bollenmand, dan is het ook mogelijk om een kant-en-klare bollenmand bij ons te bestellen. Ook leuk om cadeau te geven! Onze bollenmanden zijn voorzien van een label met daarop de verzorgingstips. Een kant-en-klare kunststof bollenmand kost € 37,50 en een kant-en-klare rieten bollenmand kost € 45,00. Bestellen bij voorkeur via ons ons mailadres vofvanoostwaard@xs4all.nl of telefonisch.

Thuis-(her)vul-bollenmandpakketten: Wanneer u niet bij ons op locatie een bollenmand wilt komen vullen, maar dit graag thuis wilt doen dan is het mogelijk om bij ons een “thuis-(her)vul-bollenmandpakket” te bestellen. Op deze manier is het mogelijk om thuis uw eigen besloten workshop “Bollenmand vullen” met vrienden of familieleden te organiseren! Het “thuis-(her)vul-bollenmandpakket” bevat: de benodigde bloembollen (ca. 130 stuks), indien nog niet in uw bezit, een kunststof of rieten bollenmand, potgrond, vijf winterharde viooltjes, een duidelijke beschrijving hoe de bollen geplant dienen te worden en een label met daarop alle verzorgingstips voor de bollenmand in opgroei. Dit pakket is zowel geschikt voor de “doorgewinterde bollenmand-vullers” als voor mensen die voor het eerst een bollenmand willen vullen! Een thuis-(her)vul-bollenmandpakket kost exclusief bollenmand € 35,00, inclusief kunststof bollenmand € 37,50 en inclusief rieten bollenmand € 45,00. Bestellen bij voorkeur via ons ons mailadres vofvanoostwaard@xs4all.nl of telefonisch.